Cadrul legal privitor la autoritatea parinteasca sau custodia minorilor este reglementat prin dispozitiile art.397 – 398 Cod Civil, unde identificam precizari legate de custodia comuna a copiilor si conditiile in care puteti obtine custodia exclusiva.

Potrivit Noului Cod Civil roman, dupa pronuntarea divortului, regula este ca autoritatea parinteasca/custodia copilului revine in comun ambilor parinti, afară de cazul in care instanta decide altfel.

Însă dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parintească sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti.

Totusi, celalalt parinte pastreaza dreptul de a veghea asupra modului de crestere si educare a copilului, precum şi dreptul de a consimti la adoptia acestuia.

Astfel, pot fi considerate ‘’motive intemeiate’’:

  • Alcoolismul
  • Boala psihica
  • Dependenta de droguri a celuilalt parinte
  • Violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte
  • Condamnarile pentru savarsirea infractiunii de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil.

Prin art. 399, Noul Cod Civil reglementeaza si situatii exceptionale, in care instanta de tutela poate hotari plasamentul copilului la o ruda sau la o alta familie ori persoana, cu consimtamantul acestora, sau intr-o institutie de ocrotire.

Stabilirea drepturilor de custodie a copilului va face obiectul unui proces de lunga durata, astfel incat, cu siguranta, vei avea nevoie de un avocat specializat in Dreptul Familie care va fi alaturi de tine pe toata perioada dosarului, te va ghida si iti va oferi consiliere juridica in vederea castigarii custodiei.

Avocatii specializati din cadrul Cabinet de Avocat Tudor Sidonia se vor implica indeaproape pentru castigarea cazului tau.

De asemenea, intr-un dosar de divort care se afla in curs de solutionare, partea interesata poate cere instantei de judecata sa pronunte de urgenta  o ordonanță președințială prin care sa se stabileasca, inainte de solutionarea dosarului de divort:

  • modalitatea de incredintare a copilului,
  • cine exercita autoritatea parinteasca pana la data pronuntarii sentintei de divort,
  • care e programul de vizita,
  • unde va locui copilul minor

Daca va confruntati cu probleme legate de custodia copilului, apelati cu incredere la serviciile cabinetului nostru de avocat specializat in dreptul familiei, si veti avea asigurata asistenta juridica pentru custodia comuna sau exclusiva, prin punerea dumneavostra in legatura cu avocatul potrivit, respectiv: avocat custodie copii minori, avocat autoritate parinteasca sau avocat incredintare minori.

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor va sta la dispozitie telefonic la 0747 307 729, prin email la office@avocatdivort.com.ro sau online prin sectiunea „Avocat online”


Cabinet Avocat. Custodia copilului. Incredintare minor

Cabinet Avocat. Custodia copilului. Incredintare minor. Obtine custodia minorului in instanta de judecata. Servicii complete si confidentialitate 100%. Avocat divort Bucuresti! Avocat specializat in divort cu minori! Apeleaza-ne ACUM!