Inca de la inceput va precizam ca puteti divorta in Romania chiar daca nu mai aveti domiciliul sau resedinta in tara si nu este nevoie de prezenta dumneavoastra daca va angajati un avocat specializat in divort.

Singura modalitate de a divorta pentru persoanele care nu se afla in tara o reprezinta procedura de desfacere a casatoriei de catre instanta de judecata.

Desfacerea casatoriei se poate realiza prin acordul sotilor sau la cererea unuia dintre ei, din culpa exclusiva a celuilalt partener, dupa o separare de mai mult de 2 ani sau atunci cand starea de sanatate a celuilalt sot face imposibila continuarea casatoriei.

Daca va aflati in strainatate si nu doriti sau nu puteti sa parasiti tara unde va aflati pentru a incepe demersurile necesare divortului in Romania, va trebui sa apelati la serviciile unui avocat specializat in divort pentru a demara procedurile necesare.

Potrivit art. 1081 din Codul de procedura civila, “Instantele romanesti sunt competente sa judece cererile de divort, daca la data introducerii cererii reclamantul domiciliaza pe teritoriul Romaniei de cel putin un an, precum si procese intre persoane cu domiciliul in strainatate, referitoare la acte sau fapte de stare civila inregistrate in Romania, daca cel putin una dintre ele este cetatean roman

Conform dispozițiilor art. 920 alin 1 din Codul de Procedura Civila, persoanele nu sunt obligate sa se prezinte la proces DACA acestea au resedinta in strainatate si sunt reprezentate de un avocat.

Avocatul pe care il veti angaja se va prezenta in fata judecatorului in locul dumneavoastra si va participa la termenele de judecata, asigurandu-va reprezentarea si aparandu-va interesele.

In cazul lipsei acestuia si neprezentarii la termene, cererea va fi respinsa ca nesustinuta.

Efectuarea divortului in Romania aduce o serie de avantaje, precum:

  • Costuri reduse,
  • Procedura mai simplificata fata de alte tari (exemplu Italia, Marea Britanie, Canada, samd)
  • Nu este necesara prezenta ta in Romania.

De precizat este faptul ca, in cazul in care decideti sa divortati in strainatate, cetateanul roman va fi obligat, in continuare sa efectueze demersuri privind recunoasterea si transcrierea divortului strain la Starea Civila romana sau la instanta de judecata.

Cabinetul nostru va poate reprezenta in procesul de divort, avand ani de zile de experienta in astfel de dosare finalizate cu succes pentru cetatenii romani si straini aflati in afara Romaniei.

Oferim urmatoarele servicii cetatenilor romani cu domiciliul in strainatate in domeniul proceselor de divort si partaj:

  • consultanta juridica oferita prin toate mijloacele moderne de comunicare ;
  • formularea, redactarea si intocmirea documentelor necesare dosarului de divort ;
  • reprezentare juridica in fata instantelor romane, nefiind necesara prezenta dumneavoastra la termenele de judecata ;
  • inscriere in Romania a divorturilor realizate in strainatate, recunoasterea in Romania a divorturilor din strainatate ;
  • demersuri privind apostilarea si legalizarea judecatoreasca a hotararilor de divort ;
  • demersuri privind traducerea si legalizarea notariala a hotararilor de divort ;
  • reprezentarea juridica in fata Serviciului de Stare Civila si altor institutii competente.

Va stam la dispozitie pentru mai multe informatii si pentru demararea demersurilor juridice necesare, asigurandu-va servicii profesionale la preturi extrem de accesibile.

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor va sta la dispozitie telefonic la 0747 307 729, prin email la office@avocatdivort.com.ro sau online prin sectiunea “Avocat online”


Avocat specializat in divort din strainatate

Avocat specializat in divort din strainatate. Divort prin avocat in Romania pentru cetatenii romani aflati in strainatate chiar daca nu mai au domiciliul sau resedinta in tara. Avocat dreptul familiei in Bucuresti. Avocat cu onorarii accesibile, inclusiv pentru procedura partajului. Contactati-ne AZI