Divortul intervenit in strainatate trebuie inregistrat si in fata autoritatilor romane competente.

In situatia in care divortul s-a pronuntat de catre o autoritate competenta dintr-o tara membra a Uniunii Europene, acesta se va inregistra prin mentiune pe marginea actului de casatorie de catre Starea Civila.

In situatia in care divortul s-a efectuat intr-o tara care nu este membra a Uniunii Europene, atunci cetateanul roman trebuie sa demareze mai intai o actiune in instanta prin care sa solicite recunoasterea documentului strain de divort pe teritoriul Romaniei.

Procedura in fata Tribunalului durează minim 6 luni, daca nu se formulează întâmpinare si nu se formulează vreo cale de atac.

Hotararea prin care s-au recunoascut pe teritoriul Romaniei efectele hotararii straine, definitive, v-a fi prezentata ulterior Serviciului de Stare Civila.

IMPORTANT

Inregistrarea divortului la starea civila  este referitoare doar la desfacerea casatoriei si numele pe care fostii soti il vor purta in urma divortului.

Aspectele privind autoritatea parinteasca trebuie recunoascute in mod obligatoriu prin intermediul instantei de judecata, chiar daca hotararea de divort a fost emisa de catre o tara membra a Uniunii Europene.

Pentru demersurile de recunoastere a sentintei de divort de catre o instanta/autoritate din Romania, persoanele interesate pot da imputernici un avocat din Romania care sa ii reprezinte, fara ca prezenta lor sa mai fie necesare.

Cabinetul de avocatura Sidonia Tudor va sta la dispozitie pentru consiliere si pentru a va ajuta in procedura de inregistrare a divortului la Starea Civila.

Costurile sunt minime si nu este necesara prezenta dumneavoastra in Romania.

Pana la urma, de ce sa complicati un proces deja anevoios si dureros cand putem sa va stam la dispozitie in orice moment ?

Cabinetul nostru este specializat in recunoasterea divortului din strainatate avand multe dosare finalizate cu succes!

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor va sta la dispozitie telefonic la 0747 307 729, prin email la office@avocatdivort.com.ro sau online prin sectiunea “Avocat online”

 


Avocat inregistrare divort intervenit in strainatate

Avocat specializat in inregistrare divort intervenit in strainatate si care trebuie inregistrat si in fata autoritatilor romane competente. Avocat Divort Bucuresti. Contacteaza un avocat specializat in divort din strainatate la preturi accesibile!