Legislatia in vigoare nu reglementeaza un program de vizitare  standard. Parintii se pot intelege ca  programul să fie liber, adică oricând dorește părintele să viziteze copilul sau restrictiv, adică la anumite zile, ore, luni etc. 

Poate constitui un exemplu de program de vizitare cel descris mai jos:

  • în fiecare al doilea weekend de vineri dimineața, ora …, până duminica, ora …;
  • ….zile în timpul vacanței de vară și …. zile în timpul vacanței de iarnă;
  • în anii impari, prima zi de paște și prima zi de crăciun, precum și de ziua de naștere a copilului;
  • în anii impari, a doua zi de paște și a doua zi de Crăciun, precum și revelionul.

Parintele interesat in formularea unei cereri avand ca obiect stabilirea unui program de vizita este parintele caruia copilul nu i-a fost incredintat.  Cererea se poate face in cadrul procesului de divort, sau ulterior, dupa ce instanta va stabili cu care dintre parinti va locui copilul. Cererea se timbreaza cu suma de 20 lei.

Criteriile avute in vedere de catre instanta de judecata la stabilirea programului de vizitare sunt varsta copilului, preocuparile si timpul liber al acestuia, intensitatea legaturii afective dintre copil si parintele la care nu locuieste, comportamentul si implicarea acestuia din urma.

Programul de vizitare reglementat printr-o hotarare judecatoreasca poate fi modificat daca au intervenit schimbari cu privire la conditiile avute in vedere la stabilirea acestuia.

Cabinetul nostru este specializat in dosare avand ca obiect stabilire program de vizita minori si va poate oferi  consultanta juridica de specialitate si reprezentare in fata instantelor de judecata.

Cabinet de Avocat Sidonia Tudor va sta la dispozitie telefonic la 0747 307 729, prin email la office@avocatdivort.com.ro sau online prin sectiunea “Avocat online”


Avocat Bucuresti. Stabilire program de vizitare minor

Avocat Bucuresti. Stabilire program de vizitare minor incredintat celuilalt parinte. Dreptul de a avea relatii personale cu copilul. Avocat Sidonia Tudor – avocat specializat in divort ce va ofera consultanta si asistenta juridica profesionala, inclusiv in materia ordinului de protectie, tagada paternitate etc. Apeleaza-ne AZI!