Motive care pot duce la divorț. Alegerea unui avocat

Divorțul este încetarea legală a căsătoriei, care este adesea un proces complex și emoțional. Decizia de a divorța este una dificilă și poate fi influențată de mulți factori diferiți.

In Romania divortul este reglementat de Legea nr. 287/2009 (Noul Cod Civil), articolele 373-404.

Potrivit art. 373 – motive de divorţ –  divorţul poate avea loc:

a) prin acordul soţilor, la cererea ambilor soţi sau a unuia dintre soţi acceptată de celălalt soţ;

b) atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă;

c) la cererea unuia dintre soţi, după o separare în fapt care a durat cel puţin 2 ani;

d) la cererea aceluia dintre soţi a cărui stare de sănătate face imposibilă continuarea căsătoriei.

În acest articol, vom prezenta motivele care pot duce la divorț în timpul unei căsătorii, cum să găsiți un avocat specializat în dreptul familiei si când să contactați un avocat specializat în divorțuri.

pensie alimentara 2023

Motive care pot duce la divorț în timpul căsătoriei

Există multe motive care pot duce la divorț în timpul căsătoriei. Unele dintre cele mai comune motive includ infidelitatea, problemele financiare, problemele de comunicare și diferențele ireconciliabile. Infidelitatea este adesea citată drept motivul principal al divorțului, deoarece poate duce la sentimente de trădare și pierderea încrederii. Problemele financiare pot provoca, de asemenea, stres și tensiune într-o căsnicie, mai ales dacă un partener este risipitor, iar celălalt mai econom. Problemele de comunicare pot duce, de asemenea, la divorț, deoarece poate fi dificil să rezolvi conflictele dacă ambii parteneri nu comunică eficient. În cele din urmă, pot apărea diferențe ireconciliabile dacă partenerii au valori, scopuri sau stiluri de viață diferite care nu pot fi aduse la un numitor comun.

Cum să găsești un avocat specializat în dreptul familiei

Dacă te gândești la un divorț, este important să găsești un avocat specializat în dreptul familiei. Avocații în dreptul familiei au experiență în gestionarea cazurilor de divorț și vă pot oferi îndrumări pe parcursul procesului de divorț. Există mai multe modalități de a găsi un avocat specializat în dreptul familiei. O modalitate este să ceri recomandări de la prieteni și membri ai familiei care au trecut printr-un divorț. Puteți contacta, de asemenea, baroul din judetul dumneavoastră, care va poate prezenta o lista de avocați în dreptul familiei. O altă opțiune este să căutați online avocați în dreptul familiei din zona dvs. sau care ofera consultanta juridica initiala si online.

Ar trebui sa chem un avocat oarecare sau unul specializat in divorturi?

Este important să apelați un avocat specializat în divorțuri, mai degrabă decât orice avocat. Cazurile de divorț pot fi complexe și încărcate din punct de vedere emoțional, iar un avocat specializat în dreptul familiei va avea experiența și expertiza necesara pentru a aborda aceste probleme. Este posibil ca un avocat care nu este familiarizat cu dreptul familiei să nu vă poată oferi nivelul de îndrumare și sprijin de care aveți nevoie în timpul procesului de divorț.

Când trebuie să contactez un avocat specializat în divorțuri?

Ar trebui să contactați un avocat specializat în divorțuri imediat ce începeți să luați în considerare un divorț. Cu cât implicați mai devreme un avocat în proces, cu atât veți fi mai pregătit să vă ocupați de aspectele juridice și emoționale ale divorțului. Un avocat vă poate oferi îndrumări despre cum să vă pregătiți pentru divorț, la ce să vă așteptați în timpul procesului și cum să vă protejați drepturile și interesele.

Este obligatorie asistența unui avocat în procesul de divorț?

Asistența unui avocat în procesul de divorț nu este obligatorie, dar este foarte recomandată. Cazurile de divorț pot fi complexe și încărcate din punct de vedere emoțional, iar un avocat specializat în dreptul familiei vă poate oferi îndrumarea și sprijinul de care aveți nevoie pentru a aborda aceste probleme. Un avocat vă poate ajuta să vă înțelegeți drepturile și responsabilitățile, să negociați o înțelegere și să vă reprezinte în instanță, dacă este necesar.

Cabinet Avocat Divort Tudor Sidonia – cabinet specializat pe litigii de dreptul familiei, consultanta si asistenta juridica pentru divort si probleme conexe acestuia la cel mai inalt nivel de profesionalism. Experienta de peste 10 ani in procedura divortului ne recomanda, iar clientii care au colaborat cu noi au avut parte de succes in castigarea proceselor. Sunati-ne astazi la nr. 0747.307.729 pentru a programa o consultatie. Dupa ce avem toate detaliile va putem oferi cea mai potrivita solutie!

Leave a Comment